Foto Henk van Heusden

€ 75.000,- voor de regio in derde ronde

Onlangs sloot al weer de derde aanvraagronde voor stichtingen en verenigingen bij het Omgevingsfonds West Betuwe. Sinds 2020 keert het het fonds jaarlijks geld uit aan initiatieven rondom duurzaamheid en sociale cohesie. Het fonds brengt hiermee het geld dat wordt opgebracht door de stroomopwek van het windpark Deil/Avri in de gemeente West Betuwe terug naar de regio.

10 projecten en bijna € 75.000,-
De Adviescommissie van het fonds beoordeelde alle aanvragen en 10 initiatiefnemers kregen een positief besluit. Daarmee vloeit er deze ronde bijna € 75.000 terug naar inwoners in de nabije omgeving van de 2 windparken. Een prachtige opsteker voor de lokale verenigingen. Kijk bij Resultaten welke clubs een positief bericht hebben ontvangen.

Verduurzaming en culturele activiteiten
Dit jaar waren er naast aanvragen binnen het thema verduurzaming ook enkele binnen het culturele vlak. Het bestuur en de Adviescommissie van het Omgevingsfonds zijn dan ook blij met de verscheidenheid aan aanvragen. Laagdrempelig en daarmee binnen ieders bereik, precies zoals destijds de doelstelling van het fonds was.

Kan jouw vereniging ook een boost gebruiken?
Met 1 aanvraagronde per jaar, moeten nieuwe projecten wachten tot de volgende aanvraagronde in 2024. Naar verwachting is de sluitingsdatum 1 mei 2024. Houd voor de exacte datum de website in de gaten. Een aanvraag kan overigens nu ook al ingediend worden. Bekijk de voorwaarden en bepaal of jouw club daarvoor in aanmerking komt. Geef jij je vereniging een boost in 2024? Dien hier jouw aanvraag in!

Posted in

Laatste nieuwsberichten

Een bloederige cheque-uitreiking bij Oranjevereniging Deil

Steenuilkasten voor VANL-TCW (agrarische natuurvereniging)

Nul op de meter voor buurthuis Gellicum

MVV’58 zet vol in op verduurzaming

€ 75.000,- voor de regio in derde ronde

Zonnepanelen en ledver- lichting voor CKV Animo

vv ASH in “the spotlight”

Historisch vaandel Gellicum hersteld

Nieuw waterspeeltoestel voor IKC De Stek in Est

Cheque voor St. Ode aan de Linge