Foto William Hoogteyling

18 projecten ontvangen bijdrage van Omgevingsfonds

In de aanvraagronde van 2024 hebben maar liefst 18 projectaanvragers een toezegging ontvangen voor hun projectaanvraag. Hiermee geeft de stichting Omgevingsfondsen West Betuwe ruim € 142.000 terug aan de directe omgeving van de 2 windparken. Deze gelden zijn opgebracht door de stroomopwek van het windpark Deil/Avri in de gemeente West Betuwe.

De Adviescommissie van het fonds beoordeelde in totaal 28 aanvragen. Er was weer een grote diversiteit aan aanvragen, zowel op het gebied van verduurzaming en duurzaamheid, maar ook op het culturele vlak zaten er een aantal mooie aanvragen bij. Mede door de grote interesse voor het fonds dit jaar, kregen niet alle aanvragers een positief bericht. 18 initiatiefnemers ontvangen wel een bijdrage voor hun projectaanvraag. Een mooie opsteker voor deze lokale initiatieven. Kijk bij Resultaten welke initiatieven een bijdrage ontvangen.

Het bestuur en de Adviescommissie van het Omgevingsfonds waren dit jaar positief verrast door de grote hoeveelheid aanvragen vanuit de verschillende kernen. “Dat geeft wel aan dat we goed vindbaar zijn. Laagdrempelig en daarmee binnen ieders bereik, precies zoals destijds het fonds is opgesteld.”

Kan jouw vereniging ook een boost gebruiken?
Ook in 2025 kunnen initiatiefnemers van projecten die passen bij de doelstellingen van het fonds weer een aanvraag indienen. Naar verwachting is de sluitingsperiode 30 april 2025. Houd voor de exacte datum de website in de gaten. Een aanvraag kan overigens nu ook al ingediend worden. Bekijk de voorwaarden en bepaal of jouw initiatief daarvoor in aanmerking komt. Geef jij je vereniging een boost in 2025? Dien hier jouw aanvraag in!

Posted in

Laatste nieuwsberichten

18 projecten ontvangen bijdrage van Omgevingsfonds

Groot interesse in fonds in 2024: aanvraagperiode gesloten

Historisch fotoboek Vrienden van Ravestein

Een bloederige cheque-uitreiking bij Oranjevereniging Deil

Steenuilkasten voor VANL-TCW (agrarische natuurvereniging)

Nul op de meter voor buurthuis Gellicum

MVV’58 zet vol in op verduurzaming

€ 75.000,- voor de regio in derde ronde

Zonnepanelen en ledver- lichting voor CKV Animo

vv ASH in “the spotlight”